Preview

Lazsán Éva

Aerobik
Végzettségeim:
2020 - Funkcionális Fascia Tréning - Balance Medical Fitness Akadémia (BMFA)
2020 - TripleX training® - Almásy Mozgásakadémia
2020 - Core-stabilizáció - Almásy Mozgásakadémia
2020 - Preventív gerincedzés - Almásy Mozgásakadémia
2019 - Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta - Állami Egészségügyi Ellátó Központ
2018 - Hatha jóga oktatóképzés - YAI 200 – Samadhi Jógastúdió

Egyéb kapcsolódó továbbképzéseim:
2020 - Köpölyözés – Mobilizáció és tonizálás - BMFA 
2018/2019/2020 - Kinesiology-taping/Sporttaping/Kismama taping - BMFA
2019 - Flossing terápia a mozgásszervi problémák és sportsérülések rehabilitációjában - BMFA
2019 - Komplex mozgásszervi állapotfelmérés - testtartáselemzés, mozgássztereotípia vizsgálatok, funkcionális- és izomtesztek - BMFA
2019 - Mozgásszervi anatómia és kórélettan - BMFA
2019 - Felső Végtag és Függesztőövének Anatómiája - FitCollege Képzési Központ – Semmelweis Egyetem
2019 - Gerinc Anatómiája - FitCollege Képzési Központ – Semmelweis Egyetem

Sok kollégámmal ellentétben én nem sportolok gyerekkorom óta. Vékony, törékeny, betegeskedő gyermek voltam. Szemüveges, fogszabályzós, allergiás, súlyos gerincferdüléssel. Közgazdászként sajnos elég hamar a saját bőrömön tapasztaltam meg a sok ülés, a mozgásszegény életmód és a stressz hatásait. Huszonéves koromra komoly egészségügyi problémákkal kellett farkasszemet néznem. A gerincferdülésem ekkorra már jelentős derékfájdalmat okozott, térdproblémák is jelentkeztek, az immunrendszerem romokban hevert. Számtalan kezelés, injekciók és gyógyszerek következtek, melyek csak a tüneteket fedték el tényleges javulás nélkül.
Ez elfogadhatatlan volt számomra, így elindított az utamon. Végeláthatatlan tanulásba kezdtem. Az egészséges életmód, az anatómia, a gerinc- és egyéb mozgásszervi betegségek hatékony megelőzése illetve rehabilitációja, valamint természetes gyógymódja foglalkoztatott. Saját sportolásom (tánc, jóga, síelés, kerékpározás, funkcionális edzés, stb.) során meg kellett tapasztalnom, hogy egy nem megfelelően felkészült oktatóval, egy nem jól összeállított, kellő tudatosság nélkül, sokszor rossz mozgásmintával végzett gyakorlatok komoly problémát is okozhatnak. Ezért én kiemelt jelentőségűnek tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, naprakész tudással segítsem a hozzám fordulókat és a legfrissebb sporttudományi eredményeken alapuló edzésterveket állítsam össze.
Hivatásomnak érzem a széleskörű tájékoztatást, az ismeretterjesztést, megértetni a tudatos mozgás fontosságát, a mozgásszervi problémák mögötti ok-okozati összefüggéseket. Fontos számomra, hogy támogatásommal gyakorlóm is megtalálja az élete mindennapjaiban a mozgás (fájdalommentes) csodáját, a boldogságot, a harmóniát, a lelkesedést, a pozitív gondolkodást és a mosolyt.

Mottóm:

„Élj szívből, mozogj mosollyal!”

Órái

TripleX mobility&stability
2022. július 05., kedd
20:00