Preview

Szilágyi Mónika

Aerobik
Végzettségem:
2011 - Testnevelő aerobik-edző, Testnevelési Egyetem
2011 - Preventív gerinc és stretching tréner, IWI
2013 - Személyi edző, IWI
2015 - Korrektív sportrehabilitációs tréner, IWI
2015 - TRX instruktor, R-MED
2015 - PRT gerinctréner, Physiovit
2015 - TRX SPORT MEDICINE tréner, R-med
2016 - Rehabilitációs mesterképzés edzőknek, Fitness Akadémia
2017 - NMPT Instruktor, Bene Máté Gerincakadémia
2018 - Funkcionláis Integratív tréner, IWI
2018 - Sport Coach képzés sportszakembereknek, Fitness Akadémia
2019 - Gerinc és medencefenék összefüggései, Bene Máté Gerincakadémia
2019 - Sportflossing, FDM 1 Fascia DistrosionModell, Balance-Med Academy
2019- Anatomy trains is training, Ari-Pekka Lindberg Holisztikus Medicina alapítvány
2019 - Fascia stretching, Tanács Kinga IWI-Movemenet Clinic
2020 - Preventív gerinc és stretching  level II., Bodyrehab Keszi Kriszta

Már gyermekkoromban is lételemem volt a mozgás. Imádtam úszni, jártam művészi tornára, jazz balettra. Második gyermekem születése után, 1996-ban találkoztam először az aerobikkal. 

Eleinte csak kikapcsolódás és hobbi volt e tevékenység. Jó volt kizökkenni a két gyermekkel kapcsolatos tennivalók után. Szép lassan szerelemmé érett bennem ez a mozgásforma, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy a legtöbb szabadidőmet az edzőteremben töltöm.  A mozgás szenvedélyemmé vált. 

Ahogy múltak az évek, egyre inkább felerősödött bennem az érzés, hogy a mozgás örömének, pozitív hatásainak már nemcsak a megélése, hanem az embereknek való átadása is  fontos számomra. Tovább kellett lépnem. Testnevelési Egyetemen testnevelő- aerobik edző képesítést szereztem, és végre elkezdtem csoportos órákat tartani.

A fitness iparág folyamatosan változik, fejlődik, és ezzel a változással öröm számomra lépést tartani, rendszeresen  tovább képezni magam. Fő profilommá vált a gerincközpontú szemléletmód, a helyes testtartás tudatosítása, a prevenció,  sérülések elkerülése, diszfunkciók szűrése, korrekciós edzésmódszer, és mindezekkel  együtt az edzés hatékonységának növelése.

A csoportos óráimba és személyi edzéseimbe is beépítem a legkorszerűbb edzésmódszereket,  kiemelt hangsúlyt kap a helyes testtartás. Így elkerülhetőek az edzés közbeni sérülések, a térd, derék, vagy vállfájás. Mindamellett hogy a sport, a rendszeres mozgás, hatalmas öröm, gyógyszer, szenvedély, életforma, fegyelemre és alázatra is tanít, vagyis a sport nevel, személyiséget formál, az életre tanít, készít fel!

Mottóm:

"Kevés dolgot tudsz azonnal megváltoztatni, de egyet bármikor: a hozzáállásodat!"