Preview

TripleX mobility&stability

Ezt az óratípust mindenkinek javasoljuk, kezdőknek szinte kötelező jelleggel! :)

A legtöbb mozgásszervi, ízületi probléma hosszútávon a kötött, rugalmatlan, túlterhelt szöveteknek, a helytelen mozgásmintáknak köszönhetően alakul ki. Ez az óra  a megfelelő terhelési szint beállításával, megtanítja a helyes és biztonságos sportmozgás alapjait, segíti a test tudatosítását, a mozgásminták helyreállítását, fejleszti a core izmok (leegyszerűsítve a törzsizmok) stabilitását, a megfelelő izomegyensúly beállítását.

Egy teljes óra mobilizálás-stabilizálás. Egyszerű, könnyen követhető gyakorlatokkal indítunk, lazítjuk az izmokat, mobilizáljuk a fasciákat (kötőszövetet), ezzel elérve, hogy ízületeink újra az egészséges mozgástartományban mozoghassanak. 
Az óra során végzett mobilizálással, SMR-hengerezéssel felszabadítjuk a letapadt szöveteket és visszaadjuk testünknek a mozgás szabadságát, rugalmasságát, segítjük a helyes működésének helyreállítását, az ülő-, mozgásszegény, esetleg túlterhelt életmódból adódó problémák kiigazítását. 
Az óra második felében a core izmok stabilizációja kerül fókuszba. Ezek feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, megakadályozva ezzel a csigolyák nemkívánatos elmozdulásait, az esetleges ebből adódó fájdalmakat. 
Az óra preventíven, nemtől, kortól és edzettségtől függetlenül mindenkinek ajánlott!
Egyfajta alapozás a kezdőbbeknek, illetve az erőteljes sporttevékenységet végzők számára a káros hatások kompenzálására. Az ülő-, mozgásszegény-, túlterhelt életmódot kiválóan ellensúlyozza; a derék-, nyakfájdalmakat hatékonyan csökkenti.

A gyakorlás közepes tempóban zajlik, amely során nagy jelentőséget fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére! 

Vigyázat! Hihetetlen fejlődés, állapotjavulás figyelhető meg a gyakorlatok rendszeres végzésével. :)

Oktató

Órák

Lazsán Éva
2022. július 05., kedd
20:00
2022. július 05., kedd
Lazsán Éva
20:00